A közösségi bor projekt ötletgazdája a Borravaló borblog, melyhez partnerként csatlakozott a Lumen Kávézó és Bár, a Mindspace Nonprofit Kft. és a Bor-neked.hu oldal is. 2013-ban Szekszárdon Németh Janóval kékfrankost, Tokajban Prácser Mikivel hárslevelűt szüreteltünk, melyből 1-1 hordónyi közösségi bor született.

A közösség a borrá válás fontosabb folyamataiban részt tud venni, illetve a bor egyedi karakterét meghatározó döntésekbe bele is szólhat (milyen hordót használjunk, milyen fajélesztőt használjunk, ha akarunk egyáltalán, milyen mikor tegyük palackba, stb.). A lényeg, hogy a közösségi bor elkészítésébe bekapcsolódó "részvényeseknek" legyen lehetősége az elméleti tudás mellett a saját borának készítésében is tevékenyen részt venni. Ilyen fázis indításképpen a szüret.

A Mindspace azért kapcsolódott a projekthez, mert fontosnak tartjuk, hogy közösségi és élményalapú tanulási folyamatot próbálhassunk ki a gyakorlatban is.

Közösségi bor projekt 2013-2015

Feliratkozás Közösségi bor projekt 2013-2015 csatornájára